O udruženju za fetalnu i neonatalnu medicinu

Udruženje za fetalnu i neonatalnu medicinu nastoji da zaštiti zdravlje fetusa, majki i novorođene dece, koristeći najsavremenije standarde prevencije, dijagnostike i lečenja.

Ovi principi su potvrđeni kroz istraživanja, obrazovanje i obuku. Fokus rada članova Udruženja, svakako su rana dijagnoza fetalnih anomalija, neinvazivna fetalna dijagnostika, intrauterusna fetalna i neonatalna terapija. Oblast fetalne i neonatalne medicine je jedna od najbrže razvijajućih u medicini.

Istraživanja se intenzivno i sistematizovano sprovode na terenu fetalne i neonatalne dijagnostike i terapije, kako u našoj zemlji, tako i u ostalim zemljama Evrope i sveta. Ovo sve subspecijaliste ove oblasti povezuje u jednu celinu sa zajedničkim ciljem bolja budućnost i zdravije potomstvo.

Članovi Udruženja uložiće velike napore u edukaciji mlađih kolega kroz kurseve, škole I kongres,e u nadi da će to poboljšati nivo, koji danas u našoj zemlji ima zaštita zdravlja fetusa, majki I novorođene dece.

Sa velikim zadovoljstvom pozivamo sve kolege da nam se priključe I svojim doprinosom uvećaju rezultate Udruženja. Više smo nego uvereni da samo zajedničkim snagama I radom možemo učiniti puno za sebe, ali i za sve naše male i velike pacijenete.